Suite til begjær


Tekst: Gullaug Pless
I musikken
er suite en sammenstilling av musikkstykker for solo og orkester. En suite i min verden, er et stort hotellrom, en sammenstilling av luksuriøse elementer, kostelige møbler, puter i forskjellige størrelser, tykke, myke tepper, utsøkt kunst på veggene. En stor bred  seng med god madrass. Nystrøket og glatt sengetøy! Helst kritthvitt. En velutstyrt arbeidspult med godt leselys. Tykke kunst- og livsstilsmagasiner, gjerne utenlandske inspirasjonsbøker. TV med hundrevis av filmkanaler slik at jeg kan se filmer hele natten om jeg føler for det. En velfylt minibar om tørsten skulle melde seg, eller peanøtter og sjokolade mmm. En komfortabel sofa med  store puter til å slange seg i midt på dagen om det så måtte være. Gratis WiFi naturligvis. Å surfe er snart like viktig som tannpussen. Putemeny med alt fra formsydde tempur-puter til “sleeping partner”. Sistnevnte er i silke, fylt med dun og stor som et menneske. Med Nespresso maskinen på plass er morgenkaffen sikret! Et velutstyrt bad med luksuriøse fliser må det være. Se for deg en deilig dusj med flere dyser og et delikat badekar med plass til to. Om det er med løveføtter, eller uten, spiller  ingen rolle, bare badekaret er blankskurt, romlig og behager. Miniatyr shampo, skum, såpe, olje, lotion og kanskje en eau de cologne av kjent merke gir stjernefølelsen. Et stort speil, et mindre og dreibart sminkespeil, håndklær og badematte i tykk egyptisk bomull, får tærne til å krølle seg. Hårføner av god kvalitet, tannbørste, tannpasta, tannpirker, bomull og neglefil ved vasken. Godt lys, varme i gulvet. Viktige detaljer lokker frem godfølelsen på et blunk. 

Foto: Trond Johan Andersen

Aller helst skal det være sjøutsikt eller “City Skyline”. Vid og uendelig. Et ukjent utsyn. En helt annen utsikt enn hjemmefra. En utsikt som gjør meg så henrykt at jeg river for gardinene om morgenen i bare nettoen. Suiten er min på tilmålt tid. Et overflødighetshorn i et døgn eller to, en uke for noen av de færreste. Noen har innredet herligheten. Hotellene går gjerne for nedtonet luksus slik at suiten behager de fleste. Akkurat passe harmonisk slik at stillheten kommer sigende helt naturlig. Det trikset kan de! Det at det er ryddig og skinnende rent hele tiden, gir den gode følelsen av å være langt  borte hjemmefra. Ingen tegn som tyder på at noen har bodd der før meg. En suite er feilfri, hvis ikke kan jeg klage. Jeg kjøper det jeg ikke har. På hotell er kjøpsopplevelsen ekstremt viktig. Det er ferskvare. En suite er et feilfritt tilholdssted der alt fungerer perfekt og er tenkt ned til minste detalj. En suite er luksus og oseaner av velvære. Lave skuldre. Gode stunder. Hellig tid. Avslapping mellom fire vegger. Sus og dus. Luft mellom slagene. En opplevelse jeg unner meg en sjelden gang.

Foto: Trond Johan Andersen

Hva er fascinasjonen? Er det å leve i drømmen? En sjelden opplevelse? En følelse av tidløshet? Å være i den behagelige boblen?

Jeg elsker å bo på hotell. Digger tanken på å låse meg inn i det ukjente, lukke døren bak meg og nærmest forsegle den! Disponere store og ukjente rom. Snuse inn de nye inntrykkene. Vite at jeg er helt alene. Kjenne på stillheten. Danne meg egne inntrykk i mitt eget tempo. Opplevelsen av det storslåtte og vakre. Bade i luksus. Suite er dekadent eleganse i en eller annen form. En visuell candy. Luktes og føles fantastisk. Hvis jeg vil kan jeg plukke opp menyen og ringe etter roomservice. Spise uforstyrret i en god stol, slenge meg ned på sengen når jeg er mett. Ta et bad når jeg skal slappe av. Nippe til et glass lystige bobler når som helst. Lese. Skrive. Se en film. Gjøre akkurat det som passer meg uten å måtte ta hensyn til en sjel. Å vite at det har bodd flere her før meg og skal bo mange etter meg, gir en merkelig følelse av frihet. Og det kan selvfølgelig gjøre meg veldig nysgjerrig. Ikke at jeg er så innmari interessert i disse andre gjestene, bare litt. Det er fullt lovlig å danne seg egne bilder, ikke sant?! Hvem er naboen? En mann eller en kvinne? Fet eller tynn? Høy eller lav? Hvor kommer han eller hun fra?

Foto: Trond Johan Andersen

Korridorene på hotell føles noen steder endeløse. Oddetall på høyre side, partall på venstre? Eller var det motsatt? Noe jeg ikke har tenkt over og som jeg nylig leste, er at rom 420 sannsynligvis ikke eksisterer i det hele tatt på hotell. Det gir nemlig assosiasjoner til en kode om hasj og marihuana og det vil ingen ha noe av. Nye hoteller har ofte dempet belysning i korridorene. Da blir de ganske skumle og mystiske! Jeg har aldri helt skjønt vitsen. Er det noe å skjule? Noe de ikke vil du skal vite? Luktene er alltid annerledes på hotell. Duft er trendy. Å tilsette dufter har blitt en del av historien. Lyd også. Før var det ofte en grå pianist med dress i baren, nå er det en råkul DJ med tattiser og jeans i lobbyen. Det er alltid en jakt etter det optimale. Viktig å være i tiden. Selv om en person har satt sin signatur på suiten, gitt den et navn, er den upersonlig og mer preget av god eller dårlig smak. Med mindre hotellverten selv er innen rekkevidde. Det føles mer ekte da. Genuint. 

 

Et hjem på reisen er et misforstått uttrykk, synes jeg. En suite er ikke et hjem, med mindre du bor privat og de kaller det suite. En suite er ikke ment å være et hjem heller. Et hjem er personlig. Du oppholder deg normalt lenge i et hjem. Antagelig i årevis. I en suite blir du vanligvis aldri veldig lenge. Gjester sjekker inn, bor en natt eller to og sjekker ut. Strømmen av ukjente kommer og går i endeløse gjentakelser hele året. Er det i dette korte, intense mellomrommet magien ligger? I denne tiden du disponerer suiten og eier den på liksom. I rommet da du nyter all verdens luksus og ikke lar deg forstyrre av dagligdags støy. I fraværet av klesvask, matrester, sure sokker, støvete bokhyller, avisbunken, ubetalte regninger, uoppredde senger, brødsmuler på gulvet, familiens kvelertak, irriterende støy fra naboen og en masete svigermor?! Et sted utenfor hverdagen der du kan slappe helt av, koble ut alt og vite at du kan gjøre akkurat det du vil uten å måtte rydde opp etter deg. Innenfor rimelighetens grenser naturligvis. I suiten på hotellet funker alt optimalt. Bekymringer og sorger er ikke med deg fordi ingenting minner deg om dem. I en suite er alt rundt deg pent og pyntelig nesten hele tiden. Du kan bestille frokost på sengene og la frokost-restene stå igjen når du går. Det er alltid noen og rydder etter deg. Duggfriskt og lekkert når du kommer tilbake. Luftet og stelt. Sprayet med god duft. Nye håndklær på sengen. Gardinene trukket for, dynen brettet til side og sjokolade på puten. Tøfler ved sengen. En suite er et slags hvilested for kropp og sjel. Du betaler for overfladisk omsorg og utsøkt service. En suite er et sted du slipper å tenke på noe som helst og bare nyter! 

GOD FERIE!
Hilsen Gullaug, redaktør


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar