Sommermorgen


Av Gullaug Pless

Du setter på kaffen og rusler gjennom det duggvåte gresset bort til postkassen. Bak deg bader hytta i sol. Du går tilbake og setter deg på den nedslitte trammen. Du tar hendene varsomt rundt kaffekoppen og kjenner at den varmer i håndflatene. Solstrålene treffer deg i ansiktet, du lukker øynene i takknemlighet. Det er stille morgenstund i ferien din. Bikkja krøller seg som en ball foran føttene dine. Du klør den varsomt bak øret og får et slikk på hånden og en labb som vil ha mer. Så går du inn og henter badehåndkleet som henger på en krok på badet sammen med badedrakten. Den er tørr, den har hengt der siden du brukte den i går. Du stikker tærne i flipp-floppene og rusler ned mot sjøen. Bikkja løper foran og viser vei på vante stier. Du har sommerkjolen på. Den er i lin, hvit med lyseblå striper. Du kjøpte den i fjor. Håret ditt er surret sammen i en topp i nakken og festet med en klype. Ansiktet ditt er glatt og usminket. Det er ikke en sjel å se, bare en og annen fugl som svever over hodet på deg. Og bikkja da, den logrer i vilden sky nedover stien foran deg. Som om den forstår at det er glade feriedager den også. De nakne svabergene døser i morgensolen. Bikkja hopper uti før du får sukk for deg. Du tar av deg klærne og smyger deg inn i badedrakten som har blitt litt trangere siden i fjor. Du kjenner hver stein. Du vet hvor du trår, så du stuper trygt og legger på svøm. Pulsen din er jevn, du svømmer på magen, utover og utover til du ikke gidder mer, så snur du og vender nesen mot land. Bikkja rister av seg vannet på land. Den må alltid være førstemann. I det du setter bena på det lunkne svaberget, kjenner du deg lykkeligere enn på lenge. Du vrir av deg den våte badedrakten. Tørker deg sakte med badehåndkleet. Står et øyeblikk helt naken i ett med naturen og nyter hver eneste solstråle som treffer kroppen din. Endelig kan du kjenne på gleden over av at hverdagen har sluppet tak. Denne dagen skal bli fin, enda finere enn den du hadde i går. Det er skyfri himmel og varmen fra solen har allerede begynt å melde seg. Det er ferie, late dager, ingenting i hele verden er bedre enn det. Det er midt på sommeren, en tid fylt med honning. Kjæresten har dekket frokostbordet mens du badet. Det smaker ekstra godt med ferskt, hjemmebakt brød, et tykt lag smør og nyrørt jordbærsyltetøy. Du tar et glass melk, noe du aldri gjør ellers. Din kjære stryker vekk et hårstrå fra ansiktet ditt, ser på deg og smiler. Det er sommermorgen og dagen ligger blankskurt foran deg.

FEELGOOD er nå i butikkhyllene over hele landet. La deg inspirere av kunst, foto, kultur, opplevelser og sommerlig mat. GOD SOMMER og GOD FERIE!  Gullaug Pless, redaktør

 

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar