Sommer, sol og VANN


I FEELGOOD 2-2018 / sommer er temaet #vann. I den anledning har vi fått muligheten til å ta et dypdykk i Knut Bry sitt rikholdige fotoarkiv. Han har tatt bilder av vann uten å være seg det selv helt bevisst. I 15 år reiste Knut Bry verden rundt som fotograf for Conde Nast Traveler (USA). Bildene vi har plukket ut er kontrastfylte og motivvalgene spenner fra pur glede til dypeste alvor.

Les om den legendariske fotografen Knut Bry – og mitt essay om vann med bilder fra Knut Brys rikholdige fotoarkiv!

Sognsvann. Foto: Knut Bry

 

Nairobi. Foto: Knut Bry

Knut Bry ønsket også å vise nye foto og hadde en idé om å fotografere en ballettdanser svevende over et tjern. Opptaket krevde at man kunne kjøre bil med lift helt frem til lokasjonen. Det skulle vise seg å være en utfordring. Etter noen ukers research, fant han tjernet «sitt» i Buskerud. Her ble det tatt spektakulære fotografier av Camilla Spidsøe Cohen, dansekunstner og solist ved Operaen. Disse bildene er unike!

 

Foto: Knut Bry

 

Billedkunstner Siv Storøy jobber i blandingsteknikk. Hun har skapt havfruen på forsiden av magasinet. Les mitt intervju med Siv i denne utgaven.

I atelieret til Siv Storøya på Helgøya. Foto: Trond Johan Andersen

Gotland er en vakker øy midt i Østersjøen. Historien skriver seg langt tilbake i tid. Visby er den eneste byen på øya, den har verdensarvstatus og er beskyttet av UNESCO. FEELGOOD fotograf Trond og jeg har fartet øya rundt og fanget stemningen på juvelen midt i Østersjøen. Dit vil jeg gjerne tilbake. Les min reisereportasje og nyt fine bilder tatt av FEELGOOD fotograf Trond Johan Andersen i sommerutgaven.

Ljungarn, Gotland. Foto: Trond Johan Andersen

 

Fra stranden i Visby. Foto: Trond Johan Andersen

I Bohuslän, nærmere bestemt i Tjörn, ligger Nordiska Akvarellmuseet. Forbausende nok, et museum av storbykarakter mellom holmer og skjær.  Museet har en innholdsrik utstilling i sommer og åpner en nye med et stjerneskudd på kunsthimmelen i september. Jeg ble mektig imponert over beliggenheten i vannkanten, arkitekturen og ikke minst sommerutstillingen FUSION. Akvarell er så mangt! Se bildene, les teksten og la deg begeistre du også!

Drømmen er ferie med bena nesten rett i vannet? Nordiska Akvarellmuseet tilbyr utleie av kunsterboliger 40 meter fra museet. Foto: Trond Johan Andersen

 

Rekker du ikke å besøke museet i sommer, kan du glede deg til stor separatutstilling med akvareller av Mona Nordin (1980-) i september. Foto: Nordiska Akvarellmuseet

Håpets Katedral er et  “do good” prosjekt FEELGOOD heier på. Det skal samles inn plast langs hele norskekysten. Les om ideen og prosjektet i denne utgaven. Initiativtaker er  kunstneren Solveig Egeland. For ei dame!

Modell av Håpets Katedral. Ferdigstilles september 2019.

Jeg har møtt Mette Dybwad Torstensen. Hun er daglig leder for Sjøholmen Barnekunstsenter. Det åpner 25. august i år og er første i sitt slag i Norge!   FEELGOOD har vært på Sjøholmen og snakket med Mette om en drøm som går i oppfyllelse. Rett utenfor Sjøholmen, dypt nede i Oslofjorden, er det 12 skulpturer av barn av den britiske kunstneren Jason Taylor.

 

Og apropos vann, i denne utgaven, blir du bedre kjent med en av Norges fremste, kvinnelige undervannsfotografer, Ann Karin Matberg. Hun forteller om utfordringene og den store gleden hun har av  å fotografere under vann på tross av sin alvorlige sykdomsdiagnose. Saken er skrevet i samarbeid med Olympus.

Under vann. Foto: Ann Karin Matberg

FEELGOOD fotograf Trond har vært noen dager i Tokyo og fotografert. Han har sett og sett, og hadde med seg hjem en herlig fotoserie av mennesker i ulike situasjoner. Vi har den glede av å presenterer et utvalg i denne utgaven. Her er en smakebit!

Kvinne i Tokyo. Fotograf: Trond Johan Andersen

 

Fotograf: Trond Johan Andersen

 

FEELGOOD har et samarbeid med Union Eiendom i Drammen i hver utgave fremover der vi forteller om det gode liv i elvebyen, nærmere bestemt på Union Brygge. Nye oppdagelser, spenstig utvikling og stadig nye prosjekter.

Ypsilon bro

 

En spesiell takk rettes til Visit Sweden som har tilrettelagt for våre turer til Bohuslän og Gotland!

Denne utgaven er spekket med fotografier og kunstverk av høy kvalitet. Jeg håper du får god inspirasjon og senker skuldrene med FEELGOOD i sommer. Vårt mål er å berike og begeistre!

FEELGOOD er til salgs hos NARVESEN over hele lander fra og med 5. juli. Pris kr. 179,- Du kan også bestille magasinet fraktfritt Morgenlevering.

GOD SOMMER og nyt dagene langsomt og avkoblet med FEELGOOD på en benk i parken eller hjemme i fred og ro.

Hilsen FEELGOOD teamet, Kristoffer AD, Gullaug redaktør, Trond fotograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar