Sjokoladetrøfler med chili og kanel


Denne oppskriften gir ca. 35 kuler med sjokoladetrøfler og bør lages over to dager, hvis du har tid da.
Når jeg lager trøfler som rulles i kakao eller revet sjokolade, bruker jeg en oppskrift med mer sjokolade og derfor blir trøflene hardere enn de som jeg lager som trekkes med sjokolade.
350 g mørk sjokolade
2 dl fløte
50 g smør
1-2 ts chiliolje
4-5 ts malt kanel
Dag 1:
Kok opp fløte og smør. Ta av kjelen fra varmen, bryt sjokoladen i biter og ha i den varme fløte og smørblandingen. Rør til sjokoladen har smeltet. Hell røren i en form, dekk til og sett kaldt natten over.

 

Dag 2:
Lag kuler med “kulejern” som er skyllet i varmt vann, form dem eventuelt enda rundere med hendene eller bare bruk hendene. Jeg bruker gjerne latekshansker for det blir gjerne klissete når en holder på.
Rull trøflene i finrevet sjokolade, dryss gjerne knust chiliflak om du vil. Oppbevares kjølig.

Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar