Rikere liv med bedre tid


 

Jeg har tilgode å høre at noen har for mye tid. De fleste i dagens samfunn lider seg gjennom tidsklemmer og sliter med å få tid til alt det de tenker at de skal gjennomføre. Vi glemmer å puste. Vi blir syke og stresset. For mange er det et konstant jag etter å putte mest mulig inn i kalenderen.

Hva har så det dette med FEELGOOD å gjøre?
For å skape noe unikt kreves det god tid og konsentrasjon. I FEELGOOD har jeg alltid som mål å levere gode, gjennomarbeidede tekster, stilren design og jeg prioriterer så langt det lar seg gjøre unike fotografier. Skikkelig håndverk i alle former og fasonger tar tid. Det finnes ikke snarveier til kvalitet, selv om man kan bli lurt til å tro det.

 

I min samtale med fotograf Morten Krogvold, som du kan lese om i denne utgaven, snakket vi mye om hvordan vi forvalter tiden. Morten er mesteren av sakte fotografi. Det er en langsom kunstform, «det nytter ikke å henge i to timer på Facebook hver kveld når du skal bli god i noe,» hevder han.

 

Foto: Trond Johan Andersen

 

Det tar også lang tid å male et stort og gjennomarbeidet oljemaleri. Det kan billedkunstner Tove S. Hellerud skrive under på. Hun kan bruke opptil tre år på å male et bilde.

Foto: Trond Johan Andersen


Marianne Hildeng Vigneau bruker uendelig mange timer foran symaskinen når hun syr unike plagg. Hun gjør seg flid og skaper unike plagg av forlagte materialer. Det står ikke på kreativiteten, hun ser muligheter i alt rundt seg . «Stoffene var mye finere før», sukker hun.

 

Foto: Trond Johan Andersen

Men spørsmålet er om du er villig til å betale for de timene det tar å sy et plagg som ingen har maken til? Verdsetter du et håndverksprodukt noen har brukt lang tid på å lage? Ser du forskjellen på god og dårlig kvalitet? Jeg håper det. Paradokset er at Marianne og flere med henne som skaper unike og fine ting av høy kvalitet, sliter med å ta riktig pris.   

 

For en ukes tid siden så jeg en beregning av timeprisen på hjemmestrikkede ullsokker på Facebook. Det var 30 lusne kroner timen! Da er man ikke verdsatt som håndverker. Når du venner deg til at en bluse koster 99 kroner på H&M og kjøper en ny hver måned, er du etter min oppfatning fanget i den uheldige hurtig-karusellen. Da sitter det langt inne å prioritere den karusellen som går sakte og som koster mer, selv om du innerst inne vet at den er både finere og bedre. Og at den varer lenger.

 

Men, det er heldigvis en mottrend. Flere innser at forbruket må bremses for å redde naturen, mennesket og jorden. Og fint å se at noen oppdager gleden ved det som er skapt med hendene. Det være seg et unikt plagg, en håndsydd veske, en velskrevet tekst, et utsøkt kunstverk, et godt fotografi eller et måltid man har lagt sjelen i.

 

Det er det som er FEEL GOOD for meg. Legger du til det å strekke ut en hånd og hjelpe andre blir det DO GOOD i tillegg. En bra kombinasjon og en veldig god idé, synes jeg.

 

Ønsker deg en innholdsrik vinter med mange fine opplevelser!

Hilsen, Gullaug redaktør

 

Foto: Trond Johan Andersen


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar