På vei til Århus


I dag er jeg på vei til Århus sammen med min venninne og fotograf Lisbeth Marum Skjelbred fra Bø i Telemark.

Bilde

Vi skal dypdykke i kunst og kultur og finne noe flott å formidle til deg. Det har seg nemlig slik at Danmarks nest største by, er Europeisk kulturhovedstad 2017. Artikkelen blir publisert i sin helhet i sommerutgaven 2017, men vi deler naturligvis noen bilder både her, på Facebook og på Instagram underveis. Vi gleder oss til å hilse på våren som antagelig er kommet litt lenger i Danmark!

Vi rakk en svele på Gardermoen før avgang!

Bilde

Morsomt å se de fine grønne veggene  som har kommet opp på flyplassen!

 

Hva er egentlig en kulturhovedstad? (sakset fra wikipedia).

Europeisk kulturhovedstad ble etablert i 1985 etter et initiativ fra den greske kulturministeren Melina Mercouri i et møte den 13. juni 1985 blant EUs kulturministre. Formålet med Europeisk kulturhovedstad skal være å bringe Europas befolkning sammen. EU utpeker kulturhovedstad på bakgrunn av en anbefaling fra Europakommisjonen og synspunkter fra Europaparlamentet. Fra 2005 er det lagt til grunn et rotasjonssystem slik at hvert medlemsland har anledning til å fremme sine kandidater et bestemt år. Fra 2011 er statusen som Europas kulturhovedstad forbeholdt EU-land.[1]

Bergen var kulturhovedstad i 2000, og Stavanger/Sandnes var det i 2008.


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar