På markedet i NiceHver mandag er det antikvitets- og loppemarked, et såkalt «Brocante” i gamlebyen i Nice, på Cours Salaya. Start tidlig og ta deg tid til å spise lunsj, gjerne der det sitter folk fra før. Det er som regel tegn på at maten er god. På markedet finner du alt mellom himmel og jord, og her må du prute! Men, det er som alltid i Frankrike lurt å starte med «Bonjour Madame eller Bonjour Monsieur», hvis ikke kan det vanke sure miner og du blir fort oppfattet som uhøflig og det gir deg ingen fordeler. Franskmenn elsker småprat, så det må du ta deg tid til også. På markedet finner du alt fra gamle klær til antikviteter, vintagedesign, gamle bøker, brukte smykker og sølvbestikk. Det meste er stylet og fint dandert på de utallige bordene. Noen av torghandlerne er originale og liker å kle seg ut med fine hatter og fargerike klær.

SAMSUNG CSC

Her fristes med sølv.

Prisene på markedet starter høyt, men kan  alltids forhandles ned. Det er selvsagt en fordel å kunne litt fransk, men det hjelper godt med tegnespråk og engelsk. Hit valfarter det nemlig alle nasjonaliteter, noen for å kjøpe, andre for bare å se. Det er turister og oppkjøpere, innfødte «Nicoise» og langtveisfarende som smiler og ler. Cours Salaya er et livsbejande utendørsmarked der du kan kjenne på middelhavspulsen og møte torghandlerne som elsker å slå av en prat og som gjerne byr på seg selv med en god historie eller to.

Her kan man gå i timevis og sanke inspirasjon langt vekk fra hverdagen.Jeg koser meg virkelig når jeg går på skattejakt på Cours Salaya. Én gang endte jeg opp med å kjøpe en byste, av typen man har i butikkutstillinger. Den var dekorert med gamle reklameannonser og litt slitt i konstruksjonen. Den var litt kronglete å få ombord i flyet for å si det sånn…. Denne gangen nøyde jeg meg med å kjøpe et vakkert vintage silkeskjerf fra Pierre Cardin i blått og hvitt. Det er ikke så mye som skal til for å føle at man har gjort et varp. Bare det å ha noe som ikke alle andre har ??

 

image

God pinse,

Hilsen Gullaug, redaktør

Nice på Tripadvisor


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar