Les om livsglede og mye mer i utgave 4-2018


I utgave 4-2018 er hovedtemaet i FEELGOOD livsglede. Det å glede seg over små og store ting i tilværelsen er livsmestring. Livsglede påvirkes av hvordan du snakker til deg selv og til andre. Indianerne har fått gjennomgå i generasjoner, for ikke å snakke om vår egen urbefolkning, samene. De har bli hundset med i generasjoner. På tide å få frem stoltheten og løfte frem den fantastiske kulturarven samene bærer med seg.

Se de fantastiske bildene av fotograf Jarle Hagen i denne utgaven. Dette er del to og tre av et prosjekt han har holdt på med i over to år. Bildene skal vises på en større utstilling i Brasils største byer i 2019. Jarle forsøker å få frem personlighetene til de han portretterer. Han ønsker å la det de har på innsiden komme ut i bildene. Han lykkes svært godt med det!

Elle Márjá Eira er samisk artist, kunstner, pordusent og regissør fra Kautokeino. Hun er aktuell i dokumentarfilmen «Human Shelter» av Bortis Bertram.

 

Lege og fotograf Torkil Færø hjelper folk til å bli bedre. Det gjelder i begge rollene han har, både som lege og fotograf. Han skriver bok om Hvordan du kan bruke kameraet som et middel til å få mer ut av livet. Han jobber i tospann med sin kone Tone Solholm. De reiser jorden rundt og tar bilder sammen med sine to barn, og har valgt alternativt for å få mer ut av livet. Her er et bilde av deres datter Telma, tatt på St. Barth i Karibien. Les mer om parets livsvalg i printutgaven.

 

Michel Mateos har hatt en kronglete livsvei inntil nå. Han har vært rusmisbruker og kriminell. I dag er han rusfri og jobber som uavhengig motivator. Privat er han etablert med kosehunden Gregers og sin vakre samboer Ingvild Christina. I 2019 fyller Michel 50 år. Les om hans livsreise og hva gledessprederen Michel motiveres av i denne utgaven.

Gledessprederen Michel og kosehunden Gregers.
Foto: Trond Johan Andersen

 

«Den gåtefulle maleren» er tittelen på kunstnerportrettet av Therese Nortvedt. Hun henter best frem minnene fra barndommen når hun er langt vekk hjemmefra.  Therese har en lang merittliste og er en etablert kunstner med et personlig uttrykk. Bli bedre kjent med hennes vakre malerier og et fantasiunivers som ikke alltid er like enkelt å forstå.

The Rope
Olje på lerret
145×110

 

FEELGOOD fotograf Trond Andersen har bidratt med flere vakre fotografier til denne utgaven. Livsglede og fotografi er et tema som opptar ham. Prosessen frem til en utstilling er spennende, synes fotografen. Han lar seg stadig forundre over at noen vil ha nettop hans bilder på veggen….

«Sommerblomster i vinterland» Foto: Trond Johan Andersen

 

«Da jeg så kokeboken Kvinnfolk» , fikk jeg gåsehud, sier Gullaug redaktør.  FEELGOOD har i denne utgaven anmeldt boken.

Charlotte Russe kake en kake som ble funnet opp den franske kokken Marie-Antoinette Carême (1784-1833). Les mer om boken i magasinet FEELGOOD som er i salg nå.

 

En annen bok, som er anmeldt er Kunstnerliv av Anne-Marit Muri. Dette flotte portrettet fra boken,  er av vår kjære norske billedkunstner Håkon Bleken som fyller 90 år i 2019.

Håkon Bleken Foto: Bjørn Wad

 

Dette og mye mer kan du lese om i FEELGOOD 4 – 2018 som er i salg nå og frem til påske.

Målet mitt er at du får god og variert FEELGOOD inspirasjon med deg inn i det nye året.

Gullaug, redaktør


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar