Nysgjerrig på innholdet i sommerutgaven 2017?


I sommer Har Henie Onstad Kunstsenter byttet navn til Henie Onstad Sanatorium. Den belgiske samtidskunstneren Carsten Höller har satt hele huset på hodet ogskapt en kunstnerisk lekegrind. Her ser du installasjonen Light Wall med lys som pulserer på en fast frekvens. Ta turen dit for en annerledes og sanselig kunstopplevelse.

Foto: Attilio Maranzo

Anne Siv Falkenberg er billedkunstner med særegent kunstnerisk uttrykk og tro på maleriets egenart. Dette verket bærer navnet My funny clementine  – olje på lerret.

Foto: privat

Erlend Høyersten er norsk museumsdirektør ved AroS Kunstmuseum i Aarhus. Museet er et av Nord-Europas største. FEELGOOD møtte Erlend i Aarhus der han var i full sving med museets største satsing noensinne, kunstfestivalen  – AroS Triennial The Garden – End of Times, Beginning of Times. 

Foto: Lisbeth Marum Skjelbred

Aarhus er Europeisk Kulturhovedstad 2017. Et stort prosjekt som omfatter hele region Midtjylland og 18 kommuner. FEELGOOD har hatt en samtale med programdirektør, australske Juliana Engberg. Det er kunst overalt og stort program. Som her utendørs i Aarhus, i forbindelse med AroS Triennial.

Foto: Erlend Høyersten

 

Camilla Prytz har flyttet fra Oslogryta til Kristiansand. Til havet og roen. Nå skal hun skape mer i emalje og glass. FEELGOOD har møtt Camilla og hun fortalte entusiastisk om sine ulike prosjekter.

Camilla – foto: Knut Bry

Den norske fotografen Trond Johan Andersen arbeider i skjæringspunktet dokumentar/kunst. Han forteller FEELGOOD at han i voksen alder utdannet seg til fotograf og at tidsbegrepet forsvinner når han fotograferer. Trond arbeider vekselsvis i Oslo og i Primosten i Kroatia.

Morgenlyset er en gudegave å jobbe med – Trond Johan Andersen, fotograf.

 

Det skjøre, vare og vakre er Thea Andenæs’ kunstuttrykk. Hun jobber på tvers av ulike materialvalg. Thea tok utdannelse i voksen alder.

 

 

Som barn lette billedkunstner Christine Istad etter små skatter på stranden, detaljene følger henne fremdeles, men nå fanges de gjennom kameralinsen i urbane rom.

 

Bli med til et helt vanlig kvartal i Paris og til Mitt Lisboa med forfatter Dagfinn Nordbø. Du kan også lese om portugisiske viner og få vintips.

 

Foto: Luis Maio

 

Örebro sa du? Hva gjør man der? Bli med til den grønne byen og innholdsrik kulturferie fire timer fra Oslo.

Gå ikke glipp av Open Art i sommer. Kunstfestivalen tar hele byrommet i bruk!

 

Kulturopplevelser og spel er på programmet i Trøndelag. Historie, kultur og mat til glede for folket.

Slag og spel på Stiklestad – foto: Trøndelag Reiseliv

 

FEELGOOD har møtt den norske designeren Per Finne. Han leverer gode løsninger til kjøkken, spisebord, sport og mye mer.  For du har vel hørt om Douchebags?

 

I want to ride my bicycle, I want to ride my bike…Oslo skal bli en sykkelby. Gjenbruk at utrangerte sykler er en naturlig følge av sykkelfokuset. Gjenbruksmerket Retour traff planken!

 

Superspirer og zen på sommerkjøkkenet er lettbent og japansk. Dette er sommermat som skjerper sansene og får dem ned i lotusstilling sammen med et glass hvitt eller leskende bobler, sier Maj Britt Aagaard som skriver om mat i FEELGOOD.

   Foto: Matias Armand Jordal

Kjøkkensjef Håkan Wiik på restaurant Fangst er inspirert av det japanske kjøkkenet og bruker spirer flittig. Han kjøper norske spirer fra Spirehagen i Moss.

   Foto: Matias Armand Jordal

 

Dette og mye mer kan du lese om i den innholdsrike sommerutgaven. FEELGOOD er til salgs   hos utvalgte Narvesen og dagligvare fra og med 3. juli og åtte uker.

La deg inspirere 🙂

GOD LESNING OG GOD SOMMER!


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar