Norge eldste hotell, smyger seg inn i sjelen!


Det er noen steder i Norge du får sjelefred. Solvorn i Sogn er et slikt sted. Små, fargerike trehus smiler mot deg.  Det er glade mai dager når fjellene kneiser med hvit hatt, fjorden skinner speilblank og himmelen er blå.  Flaggene vaier i rødt, hvitt og blått. Geitene breker i de bratte fjellsidene. Vannet skvulper mot stranden. Båten hviler trygt i fortøyningen og brygga gynger fredfullt. Turistene kommer langveis fra for å se epleblomstringen . Gresset er liksom grønnere her. Du kjenner at stillheten gjør deg godt.

Midt i denne fjord-idyllen ligger Norges eldste hotell, Walaker. Ole Henrik Nitter-Walaker, bærer den stolte familietradisjonen videre i 9.de generasjon. Han pusler og flikker på den vakre eiendommen før sesongen tar av. Har du opplevd å sitte på en benk på verandaen, se ut i den velstelte haven og ned mot fjorden, vil du stadig lengte tilbake.

 

Bygningene er tatt godt vare på, rommene er personlig innredet og i ett av husene er det kunstutstilling om sommeren.  Å være gjest på Walaker, er som å være på besøk i et privat hjem. Du merker at folk har gått inn og ut av dørene i hundrevis av år. Walaker har sjel og er fylt av dedikerte mennesker som er der bare for deg.

På kjøkkenet tryller kokken frem smakfulle retter. Kjøkkenet benytter helst lokale råvarer, frukt og grønt fra Sogn og fisk fra Sognefjorden.

På Walaker føler man seg alltid velkommen. Steder med personlighet overlever alle trender.

Walaker Hotell


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar