Mens vi venter på vår!


Det er 8. april. Snøen i byen er møkkete. Eller sneen, som min fineste venninne sier. Skitten snø er ikke vakkert. Brune, tørre blader skriker etter å bli raket bort. Grusen knaser under skoene og fester seg seg som lim til skosålene. Kommer ikke spylebilen snart? Vannpyttene vokser i takt med stigende temperaturer. Man kan bli forkjølet av våte sokker, ikke sant?!  Brune grener skriker etter sol og varmere temperaturer. Når brister knoppene egentlig? Vinteren er over selv om det kom et stillferdig snødryss forleden.

Vårknipa het det før gresset var grønt og og det var skralt med mat fordi lagrene var tomme etter vinteren. Slik er det heldigvis ikke lenger. Men, hva er det beste akkurat nå?
«Lyset», sa naboen min Tordis, da jeg traff henne ute i veien. «Det er så deilig med lys.  Det gjør godt nå!» Tordis er en klok dame. 

Den første hestehoven er heldigvis funnet. Jeg ser på facebook at det er påvist blåveis i Bygdøyskogen. Krokusen har jeg sett med egne øyne i et blomsterbed på Sagene. De kjempet håpefullt mot meg i solskinnet utenfor ett av de små trehusene nede ved Akerselven.

Bare vent, ganske snart er plenene smaragdgrønne, Herregårdskroen åpner og alle parkene i Oslo koker. Hønene har for lengst begynt å legge egg  på Toten. Og sauene lammer som før i en bygd i indre Sogn. I Stockholm er det kirsebærblomstring i mai og veldig, veldig vakkert. Jeg var der i fjor og skal tilbake igjen. Epleblomstringen i Hardanger har jeg fortsatt til gode. Snart våkner reisefoten og jeg skal på FEELGOOD-tur 🙂 Gotland blir et av de første reisemålene. Jeg gleder meg vilt til å snoke rundt i kunstgalleriene og vandre i Ingemar Bergmans fotspor.

Foto: Lisbeth Marum Skjelbred

I mellomtiden kan jeg friste med FEELGOOD og vårlige fraspark i bladhyllene. Det er mye lesestoff mellom to permer, flotte bilder og inspirasjon å hente. Du finner den siste utgaven i en Narvesen nær deg! Eller, du kan bestille den hos  Morgenlevering.  Bare husk å foreta bestillingen før klokken 21. 00 i kveld, vips så har du det på døren i løpet av natten. Et annet alternativ er abonnement. Det tegner du her: http://www.feelgoodmagasin.no/abonnement .

God søndag !

Hilsen Gullaug, redaktør


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar