Månedens FEELGOOD intervju


Fra Vestlia Resort på Geilo, melder adm. dir. Roger Espeli om mye snø og god gammeldags, norsk vinter. Geilo er et populært knutepunkt mellom øst og vest i Norge. Bergensbanen mellom Oslo og Bergen går flere ganger om dagen og stopper midt i Geilo sentrum, og det er gode veiforbindelser langs Rv7. På Geilo Lufthavn Dagali kan man lande med privatfly. De siste årene er Vestlia Resort bygget ut og pusset opp for ca. en halv milliard kroner. Det har blitt et hotell i øverste klasse. Hver eneste dag, 365 dager i året, skal 240 rom fylles med glade gjester, og 150 ansatte skal selvsagt også tas godt hånd.
#sponset

 


Roger Espeli er administrerende direktør ved Vestlia Resort på Geilo.
Hotellet satser på høy kvalitet, kunst og kultur er en naturlig del av helheten.

FEELGOD: Hvordan klarer dere på et så stort hotellanlegg å opprettholde den gode kvaliteten ?

Roger Espeli: Vi har som mål å være en kvalitetsleverandør i toppsjiktet i vår bransje, og vi skal ha de mest fornøyde gjestene. Gjennom den fysiske utbygningen de siste årene, fremstår innholdet som bredt og godt. En av Norges mest suksessrike interiørarkitekter Helene Hennie holder sin faste hånd på interiøret i tett samarbeid med hotellets ledelse.

 

Alle værelsene er smakfullt innredet av den kjente norske interiørarkitekten Helene Hennie.

 

Interiørdetaljer fra ett værelse på Vestlia.

Roger Espeli: Kjøkkenet jobber på et høyt nivå, fra å ha kun én lærling for et par år siden, har vi i dag seks lærlinger. Vi jobber med gode råvarer og komponerer smakfulle retter. Det essensielle vil alltid være vertskapets møte med gjestene og maten.

Smakfulle retter er en signatur fra Vestlia Resort.

Roger Espeli: Huset er stort og det er høyt under taket, fasilitetene er helt topp og vi putter inn mye god kvalitet i bygningsmassen. Men, det er viktig å bevare ydmykheten. Den gjesten som kommer inn døren mandag morgen, blåser i hva som skjedde dagen før. Hver gjestekontakt er unik. Vi får heldigvis mye gratis omtale via rykte og har satset hardt for å komme i den posisjonen vi har nå.

FEELGOOD: Fortell om kulturprogrammet på Vestlia i 2018
Roger Espeli: For første gang i fjor høst arrangerte Vestlia Resort Kunstweekend. Det var høyt faglig nivå på programmet med blant annet foredrag av Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet som fortalte om Munchs visjon og Hanne Beate Ueland fra Stavanger kunstmuseum som  gjorde rede for hvordan kunsten til Kitty I. Kielland kommuniserer med vår tid. Arrangementet ble en kjempesuksess, så vi gjentar det og inviterer til ny kunstweekend 14. – 16. september 2018. Vi har så mye å vise frem og fortelle om. Vi må drive med markedsføring vi også, selv Coca Cola gjør jo det!

FEELGOOD: Hva slags kunst kan gjestene oppleve på Vestlia Resort?
Roger Espeli: Pål G. Gundersen (eieren av Vestlia Resort) er kunstsamler og har bygget opp en betydelig kunstsamling med norsk kunst. På hotellet har vi 20 originale malerier av Kai Fjell (1907-1989). Hans gjennombrudd var med utstillingen i Kunstnernes Hus i 1937. Maleriene kan minne om Edvard Munch, men uten Munchs undertone av angst og besk desillusjon. Kai Fjell salen er en hyllest til ham.

Dåpen, 1943. Olje på lerret, 125×161. Maleriet henger i resepjonen på Vestlia

 

Edvard Munch (1863-1944) samlingen på Vestlia Resort består av 50 arbeider.

To mennesker, De ensomme, 1899. Fargetresnitt trykket i rødt, oransje, grønt, sort og kremgul.

 

Angst, 1896. Fargelitografi trykket i sort og rødt.

 

Nylig ble det innkjøpt et stort landskapsmaleri signert Peder Balke (1804 – 1887). Balke er ansett som en av de beste landskapsmalerne i Norge på
1800-tallet. Han er kjent for sine dramatiske bilder i begrenset fargeskala. I 2014 ble det vist en stor Peder Balke utstilling på National Gallery London. Han er den andre nordmannen som har fått en egen utstilling i dette prestisjetunge galleriet.

Peder Balke Olje på lerret «Fra Nordland» 140*300

 

Roger Espeli: Vi har 250 drikkekar som alle er tidsvitner til tidligere tiders drikkekultur og samtidige håndverkeres kreative utfoldelse. Det eldste drikkekaret er fra 1500-tallet og det yngste fra rundt 1850.

Gamle drikkekar . Ølfugler: hver eneste er helt spesiell og unik.

Roger Espeli: Bærastugu er oppkalt etter tidenes mest kjente rosemaler Nils Bæra fra Hallingdal, og innredet som museum. Vi lager interiører med fine møbler og bygger innbydende konsepter som Eventyrbadet, inspirert av vår folkekjære maler og illustratør Theodor Kittelsen. Vi har stadig omvisninger der vi presenterer den innholdsrike kunstsamlingen og alle bondeantikvitetene på hotellet.

Interiørdetaljer fra Bærastugu

FEELGOOD: Hva er det beste med Vestlia?
Roger Espeli: Vestlia Resort er et lunt og koselig lodgehotell med luksusleiligheter og familierom innredet i hyttestil. Og ikke minst, hoteller vårt er fylt med så mye spennende innhold. Dessuten er Vestlia Resort en attraktiv destinasjon i seg selv i nasjonalparklandsbyen Geilo. Hit kommer det turister fra hele verden som er på vei til Vestlandet for å se fjordene, konferansegjester fra inn og utland, idrettsgrupper og norske familier på ferie. Hotellet ligger i bunnen av skisenteret, rett utenfor dørene er det langrennsløyper. Vi har bowling, lekeland, spilleland, badeanlegg og SPA.

Eventyrbadet på Veslia Resort med motiv fra Theodor Kittelsen på veggen.

Roger Espeli: Gjestene har nok å drive med når de er her. Direktøren trenger ikke å stå på en stol å rope kykeliky for å bidra til underholdningen! Du koser deg med det som fins, innholdet, vennligheten og beliggenhet. Vestlia Resort er et møtested for alle og vi ønsker mangfoldet og bredden velkommen til et opphold spekket med opplevelser i frisk fjelluft.

 

Fortryllende vinterlandskap og frisk fjelluft på Geilo!

 

 

Vestlia Resort

 

 

 

 

 

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar