Les om ro og mye mer i utgave 3-2018


Jeg er stor tilhenger av monotasting, gjøre en ting om gangen med færrest mulig distraksjoner og avbrytelser. Det er ikke alltid jeg får det til, men det er alltid et mål. Forskere har nemlig bevist at stressnivået øker ved multitasking.  Å sitte ned i en godstol, nyte et magasin og lese sakte i fred og ro, er avstressende og behagelig.  Det er også en nytelse å være på fredelige steder. Å hente seg inn og kjenne at tilværelsen er mer enn å jage avsted er nødvendig for travle, moderne mennesker. Forskerne nikker seg enige i det!  I årets tredje utgave av FEELGOOD er temaet #ro.

«Konsumentkulturen går inn her og ut der», sier en av nåtidens største kunstnere, Sverre Malling. Han har en saktmodig tilnærming til tegning. Den ikoniske moskustegningen, brukte han et helt år på å tegne!  Sverre lever i 2018 han også, men han har valgt å satse fullt og helt på møysommelige utførte tegninger. Han investerer mye tid i sine produksjoner. FEELGOOD har besøkt kunstneren og vi hadde en lang, god samtale om kunstnerskapet hans.

Foto: Trond Johan Andersen

 

FEELGOOD har vært backstage på det nye Nasjonalmuseet og blitt fortalt om planene. Bygget er mektig. Hele 54 000 kvadratmeter skal fylles, hvorav 13  000 kvadratmeter  med 6 000 kunstverk fra Nasjonalmuseets samling. Dette blir stort!  Oslofolk og tilreisende får et helt nytt, gedigent og spennende museum!

Foto: Trond Johan Andersen

 

Frederik Selvaag er sammen med sin bror arvtaker og forvalter av Selvaags eiendommer. De har investert mye i moderne kunst. Selvaagsamlingen ble vist på Astrup Fearnly Museet i sommer. FEELGOOD har møtt Frederik og snakket med ham om ro i kunsten og hva brødrene Selvaag ser etter når de investerer i kunst.

Foto: Trond Johan Andersen

FEELGOOD har besøkt billedkunstner Ingebjørg Frøydis Støya. Hun er fersk som utøvende kunstner og maler fantasifullt. Det er fascinerende å se hvordan hun har skapt et stillferdig kunstneriske uttrykk med underfundige langstrakte menneskeskikkelser. Hun skaper kunst av det gjenkjennelige. På et tettsted i Akershus får hun ro til å male.

 

 

Erik Asla er et nytt navn på den norske kunstscenen. Erik er opprinnelig fra Drammen og har vært bosatt i Santa Monica, California de siste tyve årene. Han har tatt steget fra å fotografere kjendiser, kunstnere og celebriteter til å fotografere horisonter. The Stillness of Motion, er en serie kunstfotografier der motivene er ørsmå bevegelser i stillheten.

 

FEELGOOD samarbeider med Union Eiendom i Drammen. Denne gangen har vi skrevet om nytt liv med kerative sjeler i Brodahlsbygget på Union Brygge.

Foto: Union Eiendom

FEELGOOD ønsker å løfte frem nye talenter.  Sandra Emilie Ruud  har spesialisert seg på kunstneriske tekster og har kalt sitt essay  «Kunsten å være nå»!

Foto: Trond Johan Andersen

 

FEELGOOD fotograf, Trond Johan Andersen har skrevet et fotoessayet «Ro og tilstedeværelse i fotografiet».

Foto: Trond Johan Andersen

Kunstner Jannik Abel og yogalærer Maria Rommel har flyttet til Solskogen, en eiendom med rådyrtråkk, fuglekvitter, yogastudio og atelier. De har valgt bort Oslobyen til fordel for skogens ro på Nesodden og inviterer til retreat.

Foto: Trond Johan Andersen

Et fredelig reisemål er Mauritius. Les Erik Valebrokk sin beretning fra dette eksotiske reisemålet. Her går tiden sakte og du kan senke skuldrene.

Foto: Erik Valebrokk

Det franske måltid har fascinert meg siden jeg var au-pair på slutten av syttitallet og lærte fransk kokkekunst av min franske vertsmor. Hos Ulrik Jebsen på A L’Aise på Majorstuen dyrkes det franske måltid i all sin eleganse og langsomme nytelse. Et herremåltid varer gjerne i seks gode timer. Teksten er skrevet av Gunnhild Bjørnsti.

Foto: A L’Aise

Matro, er tittelen på et essay skrevet av forfatter Maj-Britt Aagard. En nydelig skrevet hyllest til alle nordmenns kjære matmor, Ingrid Espelid Hovig.

Foto: nrk.no

 

FEELGOOD utgave 3 – 2018  bestilles hos morgenlevering.no for over natten levering fra og med 5.10, i butikk fra og med 11.10.

Pris kr. 179,- inkl frakt.

 

Med vennlig hilsen,

Gullaug, redaktør

 

 

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar