Julebyen Paris


I Paris er det pyntet til jul  over alt i gater og på plasser. Det er skinnende stjerner, girlandere og juletrær på 125 steder i byen. Noen steder er julen hvit og arktisk, andre steder fargerik og eksotisk som et brasiliansk karneval.

 

Juleutstillingen på Galeries Lafayette er like  hvit og blå som i Arktis.

På La Marché de Nöel des Champs-Elysée, er det rigget til spektakulær jul. Her finner du det største og mest celebre julemarkedet i hele Frankrike med ca. 16 millioner besøkende i 7 uker. Hele julemarkedet er på totalt 1600 m2, så her er det bare å ta beina fatt.

Langs den berømte paradegaten er det  bygget ca. 80 «hytter», i tre for å  fremheve den gode julestemningen. I bodene finner du alt fra skinnvarer til strikk, og naturligvis er det mye fokus på mat. En hel av avdeling er satt opp til ære for den franske gastronomien. Se etter ‘Le marché gourmand’, eller gå etter lukten av mat og stekte delikatesser.

 

La Grande Roue troner 70 meter over bakken og skinner som Prøysen stjerna over taket der a’ jordmor Matja bor midt i verdensbyen.

I parisiske kjøpesentrene kappes de om å være best i klassen på julekonsepter. I området rundt operaen, begynner du å ane at det er noe på gang… Her er folkemengden så tett og stor, at man nærmest må skuffe seg frem i gatene.

Vindusutstillingene hos Galleri Lafayette er så forseggjorte at jeg blir stående med en horde unger og bare gape mot alt som rører seg bak vinduene i islandskapet. Klikk på lenken under, så får du et inntrykk du også ?

Juleutstilling i vinduet hos Gallery Lafayette

I midten av bygningen, opp mot det enorme glasstaket, er det bygget et kritthvitt eventyrslott med stjerne i taket og en karusell som tikker og går. Hele sulamitten er laget i resirkulerbart papir. Jeg kan ikke annet enn la meg imponere!

Det mest fascinerende og mest moderne juleinnslaget jeg finner, er Ipadene du kan låne og styre rundt i rommet for å ta imn den arktiske eventyrjulen. En verden i blått og hvitt, dalende snøkrystaller og snødekte landskap dukker opp på skjermen alt ettersom du snur den i ulike retninger rundt i kjøpesenteret.

 

En kul idé, bare så synd at så få skjønner konseptet, det hjelper ikke at ‘isdronninger’ står klare med søte smil og vil  geleide deg inn i det digitale eventyret.

I Iglobaren på taket av Galeries Lafayette kan du ta en pause fra handlegalskapen og nyte utsikten, varm drikke, champagne eller en spennende drink.

Utsikt fra taket på Galeries Lafayette

 

Den nye gastronomiske avdelingen hos Galeries Lafayette , er også verdt en tur innom. Har du lyst på macroner fra Hermés, er dette stedet for deg. Her ligger luksusproduktene pent dandert i den lekreste innpakning. Naturligvis er det også en eksklusiv vinbar om det skulle friste med et glass eller to under besøket.

Hos nabobutikken, Printemps er julepynten selvsagt også staslig. Det er om å gjøre og imponere og overgå hverandre. Her er det funky juletrær i åtti-talls fargepalett som gjelder.

Julen hos Printemps er fargerik i år!

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar