Vinterutgaven 2017-2018


 

Les om mesteren av sakte fotografi, Morten Krogvold. Han ser ikke på seg selv som et lykkelig menneske, men han vet å sette pris på øyeblikket, sier han under vår samtale hotelcontinental.no for en tid siden. Som fotograf mener han det er viktig å ha en oase å øse av, at man må ha grunnpilarene på plass skal det bli til noe som er bra. Å trykke på knappen er et resultat av en prosess.

Foto: Trond Johan Andersen

 

«Noen synes bildespråket mitt er trist, andre synes det er morsomt og underfundig. Folk har ulike opplevelser av bildene mine,» forteller Tom Erik Andersen som opplever at han treffer noe i mennesker og at mange tar til tårene når de ser bildene hans. Les om surrealisten fra Drammen.

May I have your attention please

 

Marianne Hildeng Vigneau tryller frem de lekreste plagg av bortglemte tøybiter. Les om dronningen av redesign og sjekk ut hvor hun finner inspirasjon.

Foto: Trond Johan Andersen

 

«Tegning er dikt, maleriene er romaner,» sier billedkunstner Tove S. Hellerud. Hun maler lag på lag og bruker lang tid på sine store oljemalerier. FEELGOOD møtte henne i verkstedet på Karljohansvern i Horten.

Foto: Trond Johan Andersen

 

I hele karrieren har lyset vært drivkraften til kunsteren Calina Pandele Yttredal. Hun er aktuell med den fem meter høye lysskulpturen Sjøhest som som stiger opp av fjorden ved Slemmestad Brygge.

Foto: Hampus Jönsson

 

Kunstsamlingen Skulpturlandskap Nordland består av 36 verk skapt av internasjonale kunstnere. I år har prosjektet 25 års jubileum. FEELGOOD har funnet frem til noen av skulpturene og FEELGOOD fotograf Trond Johan Andersen har tatt bildene.

Foto: Trond Johan Andersen

 

Folk fra New York er et foto-essay av Trond Johan Andersen. Hvem er hun, hvem er han?

Foto: Trond Johan Andersen

 

En vakker kjærlighetshistorie til te, men aller mest til Chitra. «Det første steget mot guddommelighet er takknemlighet,» sier eieren av Chitra House Oslo.

Foto: Trond Johan Andersen

 

Nasjonalparken KRKA er oppkalt etter elven og ligger i Kroatia. Les historien og se de naturskjønne bildene av fotograf Trond Johan Andersen!

Foto: Trond Johan Andersen

 

Indonesia består av 17 000 øyer, mange kan du bare nå sjøveien. Forfatteren og eventyreren Hilde Sæterøy Palladino har vært på øyhopping og byr på opplevelser både over og under vann.

Foto: Hilde Sæterøy Palladino

 

Oldtidsbyen Arpino ligger mellom Roma og Napoli, her har den norske billedkunstneren Heidi Fosli fra Sandefjord slått seg til og Gullaug redaktør har vært på besøk.  I middelaldrene var dette området referert til som campagna, på den lokale dialekten ciociaro. Campagna Romana var favorittmotivet til malere fra hele Europa som valfartet hit for 200 år siden. Lyset er fremdeles det som tiltrekker den norske kunstneren aller mest når hun arbeider her.

Foto: Gullaug Pless

 

Mat på bordet hver dag, er tittelen på kokeboken til matblogger Ina-Janine Johnsen. Vi har valgt ut to retter fra boken, hovedretten Pekingand og Pavlova på glass til dessert.

Foto: Ina-Janine Johnsen

 

Les om Charles Dickens svar på Willy Wonka i «spireland». Frode Hope har nemlig flyttet spirene fra kjøkkenbenken og startet spirefabrikk i Moss. Spirer passer til så mangt, blant annet til Misosuppe med fjellørret og grillet tofu med woket ertemiks. Begge oppskriftene er komponert av Håkan Wiik, kjøkkensjef på Restaurant Fangst i Oslo.

Foto: Trond Johan Andersen

 

Volume 4  – Vinterutgaven 2017 er nå ferdig trykket. Du kan bestille magasinet til deg selv eller bestille det til en annen her Morgenlevering fraktfritt levert over natten

Ønsker du å bestille FEELGOOD abonnement som julegave, send en mail til gullaug@artevida.no.

FEELGOOD er på vei til abonnentene og kommer i butikk neste uke,  den 14.desember.

 

Cover: If you want to travel light you must leave something behind   – billedkunstner Tom Erik Andersen

 

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar