Godt liv om høsten


Før jeg skal i gang med å produsere siste FEELGOOD utgave i 2016, hadde jeg et sterkt behov for en avslappende helg og en luftetur. For de aller fleste handler helgene tross alt om å hente seg inn, skaffe seg nødvendig påfyll og finne et rom som er bare sitt, gjerne med gode venner og familie. Det gjelder også for meg.

Ett av høydepunktene i helgen, var søndagstur i Nordmarka med gode venner. For meg er skogen en perfekt kilde til rekreasjon og gode samtaler. Det er lite som slår en skogstur med gode venner, da får vi snakket ordentlig sammen, vi får frisk luft og litt mosjon samtidig.

Å gå på tur ligger dypt i den norske folkesjelen. Det er noe vi nordmenn har gjort siden tidenes morgen. Jeg lengter alltid etter skog og uberørt natur, når jeg har vært ute og reist eller av andre årsaker ikke har hatt mulighet til å gå på tur i skogen. Om jeg er på tur alene eller sammen med andre, er bikkja alltid med. Hunden vår er av den aktive sorten, en fuglehund, av rase Kleiner Münsterlender. Hun må naturligvis luftes flere ganger om dagen, men skogsturer er det maksimale. Da er Xo, som hun heter, i sitt ess. Hun elsker å løpe etter fugler og snoke mellom trærne og løpe fort i skogen. Og hun er en ordentlig  badenymfe og benytter enhver anledning til en dukkert så lenge det ikke er is på vannet.

Med en gang vi setter i gang å pakke sekken begynner hun å pipe og løpe urolig rundt beina på oss; «Hei, hei er dere ikke klare snart da»?

image

Siden vi bor nærme Nordmarka, er det enkelt å velge en tur med den som utgangspunkt. Oslo er en fantastisk by, en by der du kan kjenne på storbypulsen, men også søke deg til naturen – til fjorden og marka. Begge deler er en gavepakke for stressa folk som trenger å roe hodene uten at det er det store tiltaket.

Skogen ligger  som kjent bare en t-banetur unna de aller fleste. Skogen har ulik misjon for oss, noen bruker den til trening, andre til tur. Jeg er i sistnevnte kategori. Det beste med å gå på tur, er følelsen av ro og harmoni. For meg fungerer skogen i tillegg som en på-knapp for nye ideer. Det er rett og slett lettere å komme på ting, når tankene får fritt spillerom. Jeg tror ikke jeg kunne levd uten skogen. Den er ensbetydende med livskvalitet og harmoni. Jeg har aldri angret på en skogstur, snarere tvert i mot, mange ganger har jeg tenkt; «Hvorfor gjør jeg ikke dette oftere? Å gå på tur, er jo så bra for meg!» Det er rett og slett deilig med frisk luft og bevegelse i et ellers stillesittende liv i sofaen og på kontorstolen.

Før søndagsturen var det litt forberedelser, så rett etter frokost satte vi i gang med å trakte mer kaffe som vi helte i en termos. Vi fant frem sekken og la nedi termosen, to vedkubber, ekstra genser, gode lammepølser, pølsebrød, et par epler, sjokolade og kniv. For å gjøre turen ekstra trivelig hadde vi med et fint rutete ullpledd. Vi kjørte bil til innerst i Maridalen, parkerte på parkeringsplassen, og bega oss i vei langs elva oppover til Øyungen for å slippe stimen midt i det verste tråkket på hovedstien.

Det er mye fint å se på i skogen hvis du tar deg tid og ikke haster altfor fort avsted. Mye av gleden med å gå på tur er å sanse naturen. Lytte etter lydene, kjenne på lukten av duggfrisk natur og oppdage fargenes nyanser. Selv om høsten er på hell, er det fremdeles  fine farger der ute. Stein, mosebunn, lyng, stubber, kvist. Når rimfrosten kommer endres fargene. Da får vi en annen skala. Alle årstider har sitt særpreg og sin sjarme. Overgangene er også fine, synes jeg.

image

Da vi kom frem til Øyungen, fant vi et fint sted å tenne bål helt nede ved vannet. Noen hadde vært der før, det var to  benker og et bord med fin patina, så det var bare å slå leir. Selv uten sol, ble det god stemning, høy latter, pølse i brød og kaffekos. Det er noe med å være sammen og gjøre noe helt annet enn det vi gjør på travle hverdager. Senke skuldrene og finne en slags ro i seg selv sammen med andre.

 

På hjemveien traff vi på en blid rytter som måtte ha hjelp av bikkja for å trekke hesten som hadde skadet seg i foten. En liten hendelse på en søndag som føltes så befriende og god. Det er noe med mennesket, naturen og dyrene som vi travle mennesker trenger for å holde koken. Håper du også har hatt en fin søndag, at den ga deg etterlengtet påfyll.

 

 

Neste FEELGOOD er ute i butikk i uke 48, mandag 28. november. Har du lyst til å tegne abonnement? Ja, da kan du bare klikke på lenken å fylle inn navnet ditt, så kommer magasinet rett hjem til deg i postkassen din. Jeg kan love en utgave spekket med innhold om kunst, kultur, design, reise, mat, intervjuer og gode historier fra her hjemme og litt fra utlandet.

Abonnement

Ha en fin uke og husk det er lov å ta en pause!

 

Hilsen Gullaug, redaktør

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar