Glasshyttedrømmen i Aurland


Av: Gullaug Pless

Om sommeren synes jeg alltid det er så hyggelig å stikke innom et eller flere kunstgallerier. Jeg lar meg lett inspirere av folk som skaper fine ting. I forrige uke var jeg innom et slikt sted, et veldig sjarmerende glassgalleri og glassblåserverksted i Aurland i Sogn.  Helt nede ved fjorden, i ei lita rød hytte, har glasskunstner Merete Rein slått seg til på tredje året. Her har hun skapt glasshyttedrømmen og her finner hun ro til å skape vakker glasskunst.

Glasshytta1

Fra fiskenaust til glassblåserverksted

Jeg titter inn døren, ikke en sjel, men jeg hører stemmer fra etasjen under –  i naustet. Jeg lister meg over de brede bordplankene og titter ned i det aller helligste, i glassblåserverkstedet. Og se der ja, der står kunstneren selv, sammmen med en liten gruppe og er tydelig i ferd med å avslutte omvisningen. Jeg føler meg som en kikker, men ingen fare…

Idet Merete oppdager meg på vei opp trappen, får jeg verdens bredeste smil, og skjønner jeg at jeg ikke er den første som lusker rundt og titter på hennes fine glasskunst i smug.

I glassgalleriet  er det hyller opp og hyller ned med fargerike glass som sukkertøy, bare litt større og forseggjorte i ulike former.  De søte små,  lyserosa grisene med kjede kan kanskje henges over speilet som pynt?  Som en oppmuntring hjemme på badet?  Vinglass med forseggjort stett i vakreste fargepallett. En god  gaveidé til brudeparet?  Det er lett å finne noe som kan være gave til seg selv eller en man er glad i. Fargene og formene uttrykker en lekenhet som det er lett å like.

Jeg har truffet Merete før, så hun er rask til å by på seg selv og til å invitere inn i sitt fargerike glassunivers.

Klikk her for å hilse på Merete!

Velkommen inn!

 

Glassball Glassball2

Jeg forstår at glassblåserkunsten er krevende og hardt. Kunstneren selv, beskriver prosessen slik:

«Arbeidet med glass er en reise som tar deg med til de store høyder og djupe daler. Varmt, farlig, hardt, mjukt. Vanskelig og tidkrevende å mestre. Men utholdenhet og repetisjon gir resultater, du får lønn for strevet og stadig nye moment og teknikker er mulig å mestre. Du klarer å kontrollere den glødende glassmassen og du er fri til å forme den til det du ønsker. Vissheten om at glass er mitt materiale til skapende virksomhet er drivkrafta, som ligger i botn for glassblåsinga.»
Merete Rein, glasskunstner

Les mer om Merete Rein her:
http://reinglass.no

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar