Drømmer om Paris


Neste uke reiser jeg til Paris igjen, mitt siste besøk var i vinter. Da seg den sorte røyken ut fra pipene på taket og solen klarte såvidt å presse seg gjennom tåkehavet. Nå er det vår, varmere i luften, det syder og koker enda mer i gatene –  ‘Aux Champs-Elysées’, noe så herlig! En dag regner det kanskje mildt mot huden. Det tåles! Jeg lukker øynene og har ikke vanskeligheter med å visualisere. Printemps, jeg smatter på dette vakre, franske ordet for vår. Det er som en gammel og god venn du ikke vil gi slipp på, men være sammen med hele tiden. Derfor er det ekstra pussig at de første bildene som popper opp på minnebrikken fra Thyssen Museet i Madrid, er malerier fra Paris, når jeg egentlig leter etter noe helt annet…Vel, vel 🙂

Mitt ærend i Paris denne gangen, vil jeg komme enda mer tilbake til i sommerutgaven. Men jeg kan røpe så mye som at jeg er invitert av det franske turistkontoret ( Les om Frankrike på norsk her) for å se nærmere på fransk gastronomi og kultur. Det er ikke uten grunn at det franske måltid er på UNESCO sin prestisjefylte liste over verdifull kulturarv. Etter de horrible terrorangrepene som har rammet byen så hardt, er Pariserne mer stolte enn noen gang av sin kultur. Og de deler mer enn noen sinne  –  vil berike sine besøkende med sine tradisjoner og sin kultur.  Chapeau! Jeg er så heldig og skal reise sammen med min gode journalistkollega Cecile Louise Berg i Bord for to. Vi er mer frankofile enn noen og da er det bra med ferske impulser fra verdensmetropolen.

Før artikkelen min fra Paris skal publiseres i sin helhet på papir, vil jeg naturligvis dele noen drypp fra reisen online her på FEELGOODMAGASIN og på FACEBOOK FEELGOODMAGASIN. Følg med neste uke, det er da FEELGOOD møter våren i Paris. I mellomtiden kan jeg glede deg med noen motiver signert den franske maleren Gustave Caillebotte 1848-1894 (impresjonisme/realisme).

 

 

 

 

 

 

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar