Les om vann og mye mer i utgave 2 – 2018


FEELGOOD 2-2018 #vann

I neste utgave er temaet vann. Vann er en livsbetingelse i alle samfunn. Vi kan leve flere uker uten mat, men bare noen dager uten vann. Vann er vår viktigste ressurs. Til denne utgaven sanker vi inspirasjon fra ulike kunstneriske prosjekter som har temaet vann.


Knut Bry, initierte prosjektet Water for everyone i 2015 og fortsetter ufortrødent frem. Han har et interessant  og nytt kunstfotoprosjekt i ermet.

I Lindesnes åpner restaurant  UNDER dørene i 2019. Det blir Europas første undervannsrestaurant.  En unik attraksjon som kobler arkitektur, marinbiologi og gastronomi sammen. Arkitekten bak er Snøhetta.

Foto: Snøhetta

Ti store skulpturer utgjør en undervanns skulpturpark flere meter nede i Oslofjorden i Sandvika.  Den britiske kunstneren James Taylor står bak prosjektet som er finansiert av Christian Ringnes.

For å skape vakre akvareller trengs det vann. Vi skal besøke Nordiska Akvarellmuseet og intervjue akvarellmalere i Norge og i Sverige.

Å fotografere kunstneriske bilder under vann, er livsoppgaven for fotograf Juan José Sáez. Han reiser rundt og fotograferer undervannsbilder med sin kone som modell.

 Blå av Maja Lunde kom ut i fjor høst. Den handler på lik linje som hennes forrige bok Bienes historie om mennesket og naturens sårbarhet. Klima og mellommenneskelige forhold står i sentrum.

Vi skal også fortelle deg om hva vann betyr for det paradisiske  øysamfunnet Mauritius.

Mauritius, foto: Erik Valebrokk

Håpets katedral er et kunstprosjekt som setter fokus på vern om livet i havet. Kunstneren Solveig Egeland er kanskje mest kjent for miljøkunstprosjektet Ocena Hope og 19 ulike kunstinstallasjoner. Nå vil hun bygge en Håpets katedral av plast fra havet!

Den japanske doktoren Masara Emoto, snakker om vannets evne til hukommelse bevist gjennom fotografering av snøkrystaller, om hvordan vann er er utsatt for tanker, musikk, vibrasjoner og energier av ulike kvaliteter. Se film her:

Masara Emoto

Vi skal rundt i Norden på jakt etter spektakulære, men også betydningsfulle kunstprosjekter og gode historier. Kan også hende det kommer en og annen overraskelse og et spennende prosjekt vil vil skrive om underveis. Slik blir FEELGOOD dynamisk og et friskt vindpust i den store verden. 

FEELGOOD #vann handler i bunn og grunn om å sette fokus på den viktigste ressursen mennesket har, nemlig vann. Vårt felles ansvar vil alltid være å verne om alt livet på jorden.

FEELGOOD samarbeider med Salt Art & Music vedrørende lanseringen av denne utgaven. Salt er for tiden lokalisert i Oslo havn, ved Operaen og er et kunstnerisk nomadeprosjekt bestående av spektakulære trekonstruksjoner, designet av Sami Rintala ( RIntala Eggertsson Architects).

 

Lansering  20.6 kl. 18.00  PÅMELDING HER


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar