I Århus med vind i håret


Inntrykkene er mange i Aarhus som er Europeisk kulturhovedstad 2017. Siden vi kom har vi vært innom Dokk 1 som er byens nye kultur- og mediehus. Sprøtt å være i et så digert hus med åpne rom og fullt av folk uten at noen blir forstyrret av hverandre.

 

Dokk 1 – nytt praktbygg i Århus.

Her har Lisbeth (fotograf) og jeg møtt programdirektør for  Århus 2017, australske Juliana Engberg. Den dama har en utrolig energi! Hun presenterte  prosjektet som omfatter hele regionen. Mer om henne og prosjektet, kommer!

 

Juliana Engberg er en beintøff og kunnskapsrik programdirektør som ikke går av veien for å tenke annerledes.

Street Food har dukket opp på matscenen med to steder i Århus, Århus Street Food og Aarhus Central Food Market.

Jeg har prøvd begge, maten er topp og stemningen ubetalelig. Man sitter tett i tett på langbord. Det er som å være på piknik med masse ukjente og vennlige mennesker. Det bugner i mat fra alle verdens hjørner.

 

Fra verandaen på Aarhus Street Food. Topp stemning og god mat!

Har også testet restaurant Langhoff & Juul. Her får du topp nordisk, økologisk og kortreist mat med viner som er nøye utvalgt til rettene fra husets egen sommelier.

 

Fotograf Lisbeth er storfornøyd med restauranten og har høye forventninger til måltidet.

 

I første rett, spiller vårens nypotet den naturlige hovedrollen. Våren kom med den!

Og så har jeg hatt audiens hos byens ‘fede’ museumsdirektør, Erlend Høyersten på Aros Kunstmuseum. Makan til leken direktør, men ambisjonene er skyhøye. Han ‘leker’ ikke butikk.  Årets utstilling ‘The Garden’ er en triennale og et megaeevent som pågår frem til september. Hageelsker eller ei, ta turen og bli inspirert av kunsten, kulturen og huset. Intervjuet med Erlend kommer i printutgaven.

 

Selv om vinden er i sitt ugjestmilde hjørne, tok vi allikevel turen ut til havnen og Aarhus Ø. En helt ny bydel er i ferd med å ta form!

 

Isbjerget heter dette kjempe boligkomplekset som ligger på Århus Ø.

Fantastisk å komme tilbake til Moesgaard Museum. Årets utstillinger er variererte og spekket med interaktive innslag for store og små! Museet er en attraksjon med to Michelin stjerner. Et sted du bare må oppleve!

 

Med vind i håret utenfor Moesegaard Museum. Inne kan du tilbringe timevis og bare leve deg inn i de ulike utstillingene.

Apropos Michelin stjerner, i Aarhus har fire restauranter fått stjerner, en av dem er Renè Mammen på Substans.

 

Renèe driver Substans på tolvte året sammen med sin kone og en hengiven stab med matfolk. Du skal få lese mer om ham og maten på papir!

På Substans går smakene samlet opp i en høyere enhet i et uformelt lokale. Restauranten er 94% økologisk, resten er råvarer fra solide bønder som ikke er sertifisert, men så gode som økologiske.

 

Fra interiøret på Substans i kulturhovedstaden Århus.

Nå skal vi ut å gjøre enda flere oppdagelser og sanke flere historier! Det er så mye å ta av i Århus.

 

Takk for følget  ?

 

Hilsen Gullaug, redaktør

 

 


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar