Afternoon Tea


Lørdag den 12. november inviterte FEELGOOD magasin til Afternoon Tea på Lysebu Hotell i Holmenkollen. Kongsgården i Nordmarka viste seg på sitt vakreste med et par minusgrader, snø på trærne og glimt av sol gjennom skyene. I Giljestuen spraket det i peisen og bordene var nydelig dekket med fin keramikk, stearinlys, hvite tøyservietter med rosa sløyfebond og champagneglass.

Vi startet litt tidligere (kl. 12.30) enn tradisjonen, som er litt utpå ettermiddagen. Afternoon Tea er en britisk tradisjon som skriver seg tilbake til 1840-tallet og den syvende hertuginnen av Bedford, Anna. Sagnet sier at hun var så sulten da det fortsatt var lenge til middag. På den tiden spiste man kun to måltider om dagen og middag kunne gjerne drøye til klokken 20.00 om kvelden. Anna foreslo for tjenerne at de kunne servere te og brød med smør samt en liten kake til dessert, gjerne ved 16.00 tiden. Hun gjorde dette til vane og begynte etterhvert også å be gjester på Afternoon Tea i sitt boudoir i Woburn Abbey. Afternoon Tea skulle være en hyggelig anledning og uanstrengt konversasjon etterfulgt av en spasertur ute i den grønne eng.

Siden ble Afternoon Tea  tradisjon i alle samfunnslag i England. Flere hoteller i London serverer eksklusiv Afternoon Tea som The Browns med sitt elegante te-rom, The Ritz Hotel London som har servert Afternoon Tea med stil siden 1906 og The London EDITION.

I Oslo serverer flere av de kjente hotellene og restaurantene i sentrum Afternoon Tea, blant andre Hotel Continental (ikke i november og desember), Grand Hotel i tradisjonsrike Palmen,  i Bibliotekbaren på Hotel Bristol og på Cafe Christiania. Valget vårt falt på vakre Lysebu Hotell i Holmenkollen tett inn til Nordmarka med skog på alle kanter. En bedre ramme enn dette skal du lete lenge etter på en vakker vinterdag.

img_1509

Her er skribent for FEELGOOD Kristin Stangerhaugen (t.v.) og redaktør Gullaug Pless. Kristin er importør av de første boblene i verden, Première Bulle fra Limoux i Sørvest Frankrike. Som en liten ekstra FEELGOOD treat fikk alle som var med på eventet anledning til å smake et glass med disse herlige boblene.

 

Gunnhild Bjørnsti er livsstiljournalist og leverer artikler til FEELGOOD. Her koser hun seg med et glass bobler på Afternoon Tea også!

 

Mye godt å bite i på Afternoon Tea på Lysebu, sandwich som seg hør og bør med laks og egg, samt agurksalat. Blåbærscones og scones med rosin, med pisket krem og syltetøy til. Nam, nam.

 

Vi avrundet Afternoon Tea med deilig hjemmelaget konfekt fra Lysebu.

Kanskje du også har lyst til å være med på FEELGOOD event? FEELGOOD arrangerer stadig hyggelige sammenkomster. Følg med på vår Facebook side FEELGOOD magasin. Neste utgave av magasinet FEELGOOD er i butikk f.o.m. uke 48. Du kan tegne abonnement her: Abonnement på Norges mest unike kulturmagasin.

Abonnement


Om Gullaug Pless

FEELGOOD magasinet er min lidenskap, min idé, mitt livsprosjekt. Det handler om hvordan jeg ser verden og det jeg ønsker å formidle. Det er mine impulser skapt med min briller på, men også andres, mennesker som deler den samme ideen, livsfilosofien, og som har den samme formidlingsgleden som jeg selv har. Jeg er nysgjerrig og trigges av det ektefølte, det som skapes med pasjon og hengivenhet. FEELGOOD er et univers av godhet, et rom der jeg ønsker å formidle og dele gode sider av livet, det å leve og det å være menneske i travelhetens tid, her og nå i et rolig tempo. Reise og oppdage steder, kulturer, se god kunst, fin design, smake velsmakende mat, dele, gledes og leve litt langsommere. Menneskelige møter gir meg stadig ny innsikt i det å være, jeg prøver å forstå, se, være nysgjerrig og gjenskape møter slik at du kjenner det på pulsen gjennom min penn. Ta en titt på min instagrakonto #feelgoodmagasin. Her deler jeg inntrykk fra mine reiser, øyeblikk som gir meg god energi, som beriker, gir næring til sansene, som gir ro, men også livsglede og energi. Det behøver ikke være ekstragavant, gjerne nedpå og lavmælt, men kan også være storslått og vidunderlig. Jeg håper også man kan lære noe, se og gripe muligheter når alt er som på det mørkeste. Optimisme og takknemlighet vil alltid være viktig for meg. Feel good and do good, er min visjon og står som en lederstjerne i mitt liv og i mitt prosjekt.

Legg igjen en kommentar